Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Handicap

U kunt als golfer op vele manieren de golfsport bedrijven. Zo kunt u bij veel banen terecht met een Baanpermissie of een Golfpaspoort (het 9-stappenplan van de NGF) en op vrijwel alle banen in Nederland met een NGF-pas met een EGA handicap 54 of lager.

Geen EGA handicap

Door gebruik te maken van de kennismakingscursus "Golf voor Iedereen" die op alle banen van Limburg Golfland aangeboden wordt, kunt u op een laagdrempelige manier kennismaken met de golfsport. Met “Golf voor Iedereen” kunt u zonder drempels kennismaken met de golfsport en ervaren of golf bij u past. Voor slechts 75 euro leert u de beginselen van het golfen. Vervolgens mag u, geheel zelfstandig en zonder begeleiding, al op een aantal golfbanen in Nederland en in ieder geval op alle (Par 3) banen van Limburg Golfland spelen. Zonder dat u dus examen hoeft te doen en zonder dat u verplicht lid moet worden van een vereniging. Klik hier voor meer informatie over Golf voor Iedereen.

Naar een EGA handicap
Wilt u op alle banen (ook in het buitenland) kunnen spelen dan zult u een NGF-pas moeten halen. Eventueel aansluitend aan de kennismakingscursus ”Golf voor Iedereen” kunt u een vervolgcursus volgen, gevolgd door een theorie examen. Zie deze link. Voor het examen dient u zich de golfregels eigen maken; uw golfclub helpt U daarbij. Bent u nog niet aangesloten bij golfclub, dan kunt u zich melden bij een van de aangesloten golfbanen van Limburg Golfland. De golfclub kan u ook helpen met het nodige lesmateriaal.

Bent u geslaagd voor het theorie examen, dan hoeft u nog enkel een qualifying scorekaart te lopen met een marker, met voldoende stableford punten over 9 of 18 holes. Is dit het geval dan krijgt u een officiële EGA handicap van 54 of lager. Via Limburg Golfland ontvangt u een officiële NGF-pas met uw behaalde EGA handicap. Vervolgens kunt u qualifying scorekaarten blijven lopen om uw clubhandicap verder te verlagen. Jaarlijks ontvangt U een nieuwe pas aan het begin van het jaar, waarop het handicap vermeld is, waarmee u het jaar heeft afgesloten.

Qualifying kaart
Indien u een qualifying kaart wilt lopen, ten einde tot een officieel handicap te komen dan wel uw handicap te onderhouden, dient u op de baan waar u gaat spelen voor aanvang van uw ronde aan te geven dat u een qualifying kaart wilt lopen. U vult deze scorekaart volledig in en neemt de kaart na afloop mee naar huis. Denk er aan dat de kaart ondertekend dient te zijn door uw marker en u zelf. Thuis dient u de kaart binnen uw eigen profiel op de website van Limburg Golfland te verwerken. Eenmaal ingelogd, klikt u op “Vreemde kaart”, vervolgens verwerkt u de kaart. U dient de kaart minstens 1 jaar te bewaren, omdat de gelopen kaarten namelijk opgevraagd kunnen worden door de handicap commissie ter controle. Kunt u de kaart niet overleggen dan wordt de kaart uit het systeem verwijderd.

N.B. U mag Q-kaarten lopen over 9 holes (bij hcp < 4,5 is dit niet toegestaan) en 18 holes, waarbij een 9 holes qualifying ronde geen onderdeel mag zijn van een volledige ronde over 18 holes.

LET OP
NGF kaart pas na registratie als golfer
Een NGF pas kunt u, als Full Member, alleen ontvangen wanneer u bij de NGF geregistreerd staat als golfer. Heeft u in het verleden uw GVB (of handicap) gehaald, dan was dit uw registratie en ontvangt u van Limburg Golfland de NGF pas. Vergeet niet om uw stamkaart of een kopie van uw oude NGF (GVB) pas toe te sturen.
Bent u in de loop van 2013 of later begonnen met golfen dan dient u door de accommodatie waar u de golflessen volgt of heeft gevolgd eerst in een centrale database van de NGF geregistreerd te worden voor de NGF Golfbaanpermissie. Limburg Golfland (en iedere andere vereniging) kan u eerst een handicapregistratie verschaffen als hieraan voldaan is. Vraag dus bij uw golfaccommodatie of u geregistreerd staat als golfer voor de Golfbaanpermissie en meldt u dan aan als Full Member. U kunt dan gebruik maken van alle faciliteiten en van de online handicapregistratie.

Vragen?

Heeft u vragen over de handicapregistratie of administratie. Stel ze aan rhc@limburggolfland.nl.
Limburg Golfland
Een leven lang sporten.