Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

Regels en etiquette

De regels voor het golfspel zijn uitgebreid. De talloze spelsituaties die tijdens een ronde golf kunnen ontstaan zijn beschreven in het golf Regelboek. De regels vermelden hoe te handelen in voorkomende situaties en welke gevolgen dat heeft met betrekking tot de score. Het Golf Regelboekje is op alle banen te verkrijgen. Gebruik van dat boekje en de toepassing van de regels kunnen eigen gemaakt worden in de praktijklessen en de theorielessen.

Etiquette
De golf etiquette heeft alles te maken met veiligheid, sociaal gedrag, speeltempo en zorg voor de baan. Het zijn speelregels die bestaan naast de spelregels.
Zo mag u de bal pas slaan als andere spelers ver genoeg weg zijn.
U roept FORE (flying object reaching earth) als de bal toch iemand dreigt te raken.
De mobiele telefoon wordt tijdens het spelen uitgezet. De medespeler wordt niet uit zijn of haar concentratie gehaald door een gesprek.
Ook de baan laat u netjes achter. De pitch marks (balinslag) en de divots (los geslagen stukken gras) moeten door de speler zelf worden gerepareerd.

Score
De kwaliteit van het spel wordt uitgedrukt in handicap. Dit is een systeem, dat het mogelijk maakt om spelers van verschillend spelniveau met elkaar in competitie te laten gaan.
Bijvoorbeeld: staat er op de scorekaart van een 18-holesbaan een minimum totaal aantal slagen van 72 vermeld (dat wordt ook wel de par van de baan genoemd) en een speler speelt op die baan een ronde in 72 slagen, dan is zijn handicap 0. Een speler met handicap 1 moet de baan in 73 slagen spelen om zijn handicap te behouden etc. Wanneer een speler met handicap 10 speelt tegen een golfer met handicap 5 dan mag deze speler 5 slagen meer spelen op de 5 moeilijkste holes om toch gelijk te kunnen eindigen. Het spelniveau wordt hiermee genivelleerd.

Limburg Golfland
Een leven lang sporten.