Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten

NGF-pas

Iedere golfer, die aangesloten is bij een golfclub, ontvangt een digitale NGF (handicap) golf kaart met naam golfer, naam van de club, handicap/GBP/clublidmaatschap en GSN nummer. Ben je lid van twee clubs, dan zie je op de App twee NGF kaarten. Eén van je home club, daar waar je handicap wordt uitgewisseld met de NGF en één pasje met Clublidmaatschap.

In 2019 is de digitale NGF kaart geïntroduceerd. Iedere golfer die lid is van een club kan zijn of haar digitale pas uploaden in de app GOLF.NL (met NGF nummer en barcode), op mijn.golf.nl (de desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL) en ook in de online omgeving van zijn of haar golfclub.

De digitalisering maakt onze sport veel toegankelijker: het wordt gemakkelijker om een ronde te boeken en om qualifying te spelen. Met de digitalisering beantwoorden we heel duidelijk aan een behoefte bij de golfers. Dat blijkt onder meer uit het nog steeds groeiende aantal downloads van de app GOLF.NL

Vanaf 2021 is de standaard dat iedere golfer alleen een digitale NGF kaart krijgt, tenzij men kenbaar maakt toch een fysieke kaart te willen ontvangen, b.v. als men geen mobiele telefoon bezit.

In dit geval dien je als lid van Limburg Golfland vóór 15 december van enig jaar t.b.v. het daaropvolgende jaar dit te melden op: info@limburggolfland.nl
Bedenk eerst goed of je nog steeds per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale pas en die biedt jou en je club veel voordelen.


-

Een digitale pas is minder belastend voor het milieu en heb je altijd bij je in je telefoon.

- Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying ronde wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
- De digitale NGF-pas kan niet stuk en je kunt de pas niet verliezen.
- De digitale NGF-pas is ook geldig in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wil laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

Heeft u vragen over de handicapregistratie of administratie. Stel ze aan rhc@limburggolfland.nl.
Limburg Golfland
Een leven lang sporten.